Zana Marjanović susrela se s Barackom Obamom

Glumica Zana Marjanović kaže kako je s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barackom Obamom razgovarala i o obrazovnom sistemu u našoj zemlji. “Razgovarali smo o sadašnjem stanju u Bosni i Hercegovini, dakle, 17 godina nakon rata, s tim da je fokus bio na jedinstvenom obrazovnom sistemu u BiH”, kaže Zana i dodaje: “Nadam se da će i one stvari o kojima smo tako ozbiljno razgovarali i koje se tiču svih nas i ovdje i u Bosni i Hercegovini uroditi plodom”.      

Inače, Zana Marjanović je ove sedmice prisustvovala američkoj premijeri filma “U zemlji krvi i meda”, u kojem igra glavnu ulogu. Premijera je održana u Washingtonu u Muzeju holokausta, na koju su došli ambasadori, zvaničnici iz admnistracije predsjednika Obame, kao i ondašnje administracije predsjednika Billa Clintona. Bosanci i Hercegovci ovaj film će moći pogledati sredinom februara, za kad je najavljena i zvanična premijera kojoj će prisustvovati i Angelina Jolie.      

”Jedva čekam premijeru, sastavit će se ponovo cijela ekipa – glumci iz BiH iz regije, tako da će to biti poseban događaj za sve nas”, kaže Zana. Pred glumačkom ekipom filma “U zemlji krvi i meda” je novo iskušenje. Naime, ovaj film je u konkurenciji za Zlatni globus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.