Huligani demolirali centar Bukurešta

Policija je četvrtog dana protesta intervenisala i potisnula agresivne mlade ljude prema bulevaru koji se nalazi u produžetku Trga Univerziteta ali oni su i dalje bacali kamenje jer su došli spremni sa punim kesama kamenja.   Policija je odgovorila suzavcem.

Agresivna grupa je nastavila da kida, razbija i pali sve na svom putu na bulevaru gdje ju je policija primorala da se povuče.

Agresivni demonstranti su kamenjem ranili policajce i civile i bakljama zapalili kaput jednog čovjeka koji je u poslijednji čas ugašen.

Večeras na Trgu Univerziteta postalo je jasno da postoje dve kategorije demonstranata – jedni koji protestuju civilizovano protiv vlasti i drugi koji napadaju policiju i civile i pokušavaju da faktički razbiju demonstracije.

Predstavnici žandarmerije su izjavili večeras za rumunske elektronske medije da su među napadačima prepoznali huligane sa fudbalskih terena.

Analitičari ocjenjuju da su rumunske tajne službe i sinoć i večeras organizovale dolazak agresivnih grupa kako bi kompromitovale mirne, civilizovane proteste protiv predsjednika Baseskua i protiv vlade Emila Boka.

 Izvor: Beta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.