Zaplijenjeno 50 kilograma marihuane

-marihuuana-zagreb-50-kila

U višemjesečnim akcijama zagrebačke policije otkrivene su dvije skupine dilera droge kod kojih je pronađeno 50 kilograma marihuane i 40 grama kokaina, a ukupno je uhapšeno 15 osoba.

Ukupna vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 700 hiljada kuna.

U prvoj policijskoj akciji uhapšeno je šest osoba koje su zajedno krijumčarile i u Zagrebu preprodavale marihuanu i kokain. Kod njih je ukupno pronađeno nešto manje od sedam kilograma marihuane i 40 grama kokaina.

“Najveći dio te droge zaplijenjen je još 1. decembra prošle godine kada je u Zagrebu uhapšen 36-godišnji crnogorski državljanin koji je prevozio 6,5 kg marihuane za potrebe ostatka skupine”, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Odjel kriminaliteta droga zagrebačke policije Krunoslav Horvat.

Druga akcija započela je u seprtembru prošle godine, a u njoj je učestvovala i bosansko-hercegovačka Agencija za istrage i zaštitu.

U toj akciji 9. februara u zagrebačkom naselju Dubrava prilikom primopredaje 33 kilograma marihuane uhapšeno je troje dilera među kojima i jedna žena.

Organizator nabavke ove droge istoga je dana uhapšen u Susedgradu.

Istražujući osobe povezane s tom skupinom uhićena su još dvojica muškaraca kod kojih je uz Zagrebu pronađeno pet kilograma marihuane, koju su skrivali u stanovima ili nosili radi prodaje.

Preostala dvojica osumnjičenika uhapšeni su na jednoj zagrebačkoj benzinskoj stanici i tom je prilikom kod njih pronađeno 16 kilograma marihuane koju su skrivali u kamionu stranih registracijskih oznaka.

Osim droge policija je u akcijama zaplijenila i nešto više od 38 hiljada eura za koje se sumnja da su “zarađeni” preprodajom droge. Obje skupine dilera drogu su nabavljali izvan Hrvatske te su je krijumčarili u Zagreb gdje se i preprodavala.

Zbog zloupotrebe opojnih droga kazneno je prijavljeno 15 osoba, od kojih je jučer devetorici određen pritvor, a ostali su iza rešetaka završili u ranijim fazama policijske istrage.

Sedmorica uhićenih policiji su od ranije poznati zbog zlouporaba droga.

Načelnik Horvat kazao je da dvije skupine dilera nisu bile povezane, ali djelovale su na istom području u zagrebačkom naselju Trnovčica i u Sesvetama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.