Ratni zločinac osuđen za genocid u Srebrenici rješava pitanje Kosova

Kako urediti srpsko-albanske odnose svoje mišljenje je, na skupu koji je organizovala Vlada Srbije, dao i Vinko Pandurević - bivši komandant Zvorničke brigade, koji je u Hagu pravosnažno osuđen na 13-godišnju zatvorsku kaznu, za zločine u Srebrenici.

U Beogradu – nova runda unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Moguća rješenja nudili su stručnjaci za bezbjednost, penzonisani pripadnici vojske, među njima i jedan haški osuđenik. Ministar odbrane reagovao je na najave da će prije ulaska u Evropsku uniju, Srbija morati da potpiše pravnoobavezujući sporazum sa Prištinom.

“Kao moguće rješenje srpsko-albanskih odnosa, koje bi bilo dugoročno stabilno i izvodljivo, mogla bi da bude suštinska autonomija i to kao izraz federalnih odnosa Srbije i Kosova”, navodi Vinko Pandurević, bivši komandant Zvorničke brigade.

Kako urediti srpsko-albanske odnose svoje mišljenje je, na skupu koji je organizovala Vlada Srbije, dao i Vinko Pandurević – bivši komandant Zvorničke brigade, koji je u Hagu pravosnažno osuđen na 13-godišnju zatvorsku kaznu, za zločine u Srebrenici.

“Mislim da će to obogatiti našu diskusiju, dati joj jedan kvalitet, koji je dostojan značaja teme, kakav postoji”, kaže na to Marko Đurić, šef tzv. Kancelarije za Kosovo.

Na pitanje šta mislii da li je biografija Vinka Pandurevića nesporna da govori o pitanjima Kosova, Đurić kaže:

“Ne mislim da sam ja prava adresa za to pitanje”.

Na opasku da je on organizovao okrugli sto, Đurić je rekao: “Ne bavim se biografijama učesnika. Ono što je za nas veoma važno to je da se čuju najrazličitiji stavovi od ljudi koji imaju najrazličitija i životna i profesionalna iskustva i mislim da smo u tome za sada uspeli”.

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana