Ljajić u Sandžaku dobio još jednog konkurenta

Na skupu je za predsjednika BNS, inače po redu političke partije u Sandžaku, izabran Mujo Muković, donedavni državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu i doskorašnji saradnik Rasima Ljajića u SDP-u.  

Muković je, naime, u februaru prošle godine podnio ostavku na mjesto državnog sekretara, kao i na sve stranačke funkcije u SDP-u nezadovoljan kadrovskom politikom koju u toj stranci vodi Rasim Ljajić.  

Muković je na konferenciji za novinare odaslao poruku, kako je rekao, simpatizerima, članstvu, ali i eventualnim političkim oponetima da će se BNS zalagati za unutarbošnjačko pomirenje u Sandžaku, prije svega u Islamskoj zajednici, ali i ozbiljnije političko dijelovanje sa više međusobnog uvažavanja.  

On je poručio da će BNS kritikovati aktuelnu vlast jer nije uspjela da reši probleme sa kojima se suočavaju sandžačke opštine.

Lider BNS-a tvrdi da je riječ o političkoj opciji koja će u budućnosti biti relevantan politički faktor i da bez nje neće moći da bude formirana vlast ni u jednoj sandžačkoj opštini.  

On je izrazio zadovoljstvo održavanjem osnivačke skupštine i istovremeno se izvinio prisutnima zbog, kako je rekao, pritisaka tokom proteklih dana zbog kojih im je onemogućeno da se ona održi u hotelu “Tadž”, kako je ranije bilo planirano.  

Bivši visoki funkcioner i osnivač (Ljajićeve) SDP, Muković istakao je da će BNS biti otvorena za pripadnike drugiih naroda i narodnosti, ukoliko oni prihvataju program stranke, ali i za saradnju sa velikim partijama na nivou Srbije.   Upitan da prokomentariše medijske spekulacije da DS predloži Ljajića za premijera, Muković je rekao da DS ima pravo da odredi stragegiju svog djelovanja i kampanje.

Ipak, on je dodao da ga pominjanje Dragana Đilasa i Vuka Jeremića ne čudi, jer su oni, kako je rekao, članovi te stranke, ali da ga pomalo čudi da će DS za premijera predložiti i Ljajića s obzirom na to da on to nije.  

“Čudi me da ga DS tretira kao da je njihov član tim prije jer poslednjih dana je Ljajić više puta izjavljivao da pregovara gotovo sa svim strankama o mogućim koalicijama”, kazao je Muković dodavši da sva trojica poseduju dugogodišnje političko iskuštvo.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.