MOCHI ILI DAIFUKU: Napravite popularan japanski kolač koji se ne peče,a kome nećete moći odoleti

Sastojci:

1 šolja pirinčanog brašna
1/4 šolje šećera
2 kašike šećera u prahu
1 šolja vode
boje za hranu (po želji)
kukuruzni skrob
sladoled

Priprema:

Izaberite sladoled po želji, pa kašikom za sladoled vadite kugle i ređajte na pek papir. Vratite u zamrzivač na sat vremena. U posudi pomešajte pirinčano brašno, šećer i šećer u prahu. Promešajte, pa sipajte vodu, a ako želite da testo bude u boji dodajte i boju za hranu (po želji). Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte providnom folijom i stavite u mikrotalasnu na jedan minut. Opet promešajte par puta špatulom koju ste pokvasili, pa pokrijte i vratite u mirkotalasnu na još 30 sekundi. Testo bi trebalo da izgleda blago sjajno, a ako nije, pecite u mikrotalasnoj još 30 sekundi.

Stavite pek papir na radnu površinu i pospite slojem kukuruznog skroba. Špatulom izručite testo, pa ga pospite skrobom. Oklagijom razvucite testo u pravougaonik. Ako se testo lepi tokom valjanja, nastavite da posipate vrh kukuruznim skrobom kako biste to sprečili. Odložite testo na pek papiru u frižider na pola sata. Čašom ili okruglim kalupom napravite krugove na testu. Obrišite od skroba, pa iz zamrzivača izvadite samo jednu kuglu sladoleda i stavite na sredinu testa. Obmotajte testo oko sladoleda tako da formirate lopticu. Čvrsto umotajte mochi lopticu u providnu foliju i stavite u zamrzivač. Tako uradite i sa preostalim testom i sladoledom.

Držite u zamrzivaču najmanje sat vremena. Kolače služite tako što izvadite samo količinu koja će se pojesti i sačekate da se malo odlede. Ostatak čuvate u zamrzivaču u providnoj foliji.

izvor novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.