Nagavci: Nema povratka nazad, LDK nema razloga da zahtjeva smjenu Konjufce

Funkcioner Pokreta Samoopredeljenje i potpredsednica Skupštine Kosova Arberie Nagavci, izjavila je da je besmisleno da Demokratski savez Kosova (DSK) zahteva smenu Glauka Konjufce sa mesta predsednika Skupštine Kosova, prenosi Gazeta Blic.

Nagavci je navela da je DSK imao priliku koju nije iskoristio pre konstitutivne sednice Skupštine Kosova i prema njenim rečima, DSK je sada izgubio tu priliku.

“Dugo smo razgovarali sa DSK, ali oni nisu bili spremni. Nismo postigli dogovor i nastavili smo dalje i sada nema smisla da se vraćamo nazad”, poručila je potpredsednica Skupštine Kosova i dodala da “nema povratka unazad, nema razloga i nema potrebe za vraćanjem”.

Ponovila je, da je njen lični stav da DSK nema razloga da traži takav zahtev, jer nema razloga za Konjufcinu ostavku.

Kako saznaje Gazeta Blic, prema neimenovanim izvorima unutar DSK, na unutarstranačkim sastancima DSK, koje je zakazao lider te stranke Isa Mustafa, u ponedeljak 6. janura, tražiće se da kao uslov za koalicioni sporazum sa Samoopredeljenjem bude vraćanje mesta predsednika Skupštine i razrešenje Konjufce sa te funkcije.

Sastanci Predsedništva DSK i parlamentarne grupe, zakazani su samo nekoliko sati pre nego će se održati konsultativni sastanak predsednika Kosova Hašima Tačija i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.