Nagavci: Sastanak Predsjedništva LDK korak ka sporazumu

Zamenik predsednika Skupštine Kosova i funkcioner Pokreta Samoopredeljenje Arberie Nagavci ocenila je današnji sastanak Predsedništva Demokratskog saveza Kosova kao korak ka postizanju koalicionog sporazuma.

“Potpuno se slažem sa izjavom Mustafe u kojoj je rekao: ‘Posvećeni smo da radimo na sporazumu koji poštuje volju građana na izborima održanim u oktobru prošle godine. Sporazum treba da istakne izbalansiranu vladu sa izbalansiranim odgovornostima između dveju strana u skladu sa onim kako su nam građani ukazali poverenje …‘”, napisala je Nagavci u objavi na Fejsbuk nalogu.

Nagavci je dodala da je u skladu sa tim stavom Samoopredeljenje ponudilo DSK-u ravnotežu vlade, pa čak i jedno ministarstvo više u svom nastojanju da proširi vladu.

Prema njenim rečima, sporazum ispunjava očekivanja i volju građana.

“Verujem da takav sporazum ispunjava očekivanja i poštuje volju građana na poslednjim parlamentarnim izborima. Pošto imamo deklarativni izraz volje predstavnika DSK, očekujem da će se to realizovati i u praksi. Bilo bi dobro da ovaj sporazum bude postignut do kraja nedelje. Shvatiću to kao volju i spremnost, a ne kao uslovljavanje ili ultimatum”, stoji dalje u postu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana