Ubio pacijente jer su ga nervirali

policia-montevideoJedan od dva urugvajska bolničara koji je optužen da je ubio 11 pacijenata izjavio da je to učinio da jer su ga oni uznemiravalij avlja Frans pres.

Drugi je rekao da je pacijente ubio da se oni viuse ne bi mučili.

“To je jedan izopačenik”, izjavila je juče advokat Ines Mazioti govoreći o 40-godišnjem bolničar Marselu Pereira koji je priznao da je u bolnici Maciel u Montevideu ubio pet pacijenata. Frans pres navodi riječi tog optuženika koji je rekao da su ga “starci” uznemiravali i da treba “već jednom umrijeti”.

Ines Mazioti koja brani drugog osumnjičenog bolničara, Ariela Asevedo, kazala je da joj je on rekao da je pacijente ubio jer nije želio da se oni i dalje muče.

Ona je dodala da joj je Asevedo rekao da je svjestan da je pogriješio, da se kaje zbog toga, i da ne zna kako je tako nešto moglo mu se desi.

“Svjestan sam da sam pogriješio, mislim da sam se ponašao kao da sam Bog, i kajem se zbog toga”, rekao je Asevedo, koji je priznao da je
ubio 11 pacijenata koji su ležali na odeljenjuu neurokirurgije u privatnoj klinici Espanola u Montevideu.

Istraga je počela siječnja poslije anonimne prijave, a dvojica bolničara i jedan bolničarka su uhićeni prošle nedjelje poslije smrti 74-godišnje pacijentice.

Dvojica bolničara optuženi su za ubojstva, a bolničarka za sučesništvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.