Erdogan: Spremamo historijske promjene

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je historijske promjene i novitete u odgojno-obrazovnom procesu u toj zemlji.

U Turskoj sutra po─Źinje nova ┼íkolska godina, a tim povodom turski predsjednik Erdogan je objavio poruku u kojoj je naveo da je ovo razdoblje reformi na svim poljima nakon ┼íto je zemlja pre┼íla na predsjedni─Źki sistem upravljanja.


Spremamo historijske promjene u odgojno-obrazovnom procesu koji iziskuje mnogo strpljenja, truda, iskrenosti i odricanjaÔÇŁ, poru─Źio je Erdogan i po┼żelio mnogo sre─çe i uspjesima svim ┼íkolarcima i nastavnicima u Turskoj.

Isti─Źu─çi kako je kvalitetan odgono-obrazovni sistem odlika vode─çih dr┼żava u svijetu koje imaju jaku ekonomiju i dru┼ítvenu strukturu, Erdogan je naveo kako je izgradnja takvog sistema va┼żna i za ostvarenje ciljeva Republike Turske koja ima bogatu kulturno-historijsku ba┼ítinu, mladu i dinami─Źnu populaciju sposobnu za velike domete.


ÔÇťU borbu za ostvarenje nacionalnih ciljeva i njihovu realizaciju najve─ça snaga su nam kvalificirane, samopouzdane i duhovno i patriotski osvije┼ítene generacijeÔÇŁ, poru─Źio je Erdogan i dodao kako su turske vlasti u proteklih 16 godina sve kapacitete i mogu─çnosti podredile razvoju obrazovnog sistema.

Erdogan je jo┼í naveo kako je svjestan da razvoj tehnolo┼íkih kapaciteta, moderni ┼íkolski objekti i infrastruktura nisu dovoljni za kvalitetan odgojno-obrazovni proces, ve─ç da klju─Źnu ulogu ima i kvalitetan nastavni kadar u koji turska tako─Ĺer, dosta ula┼że.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐