Uhapšeni drumski razbojnici iz Bosanske Gradiške

uhvacni-iz-Bosanske-GradiškeTokom vožnje jedan od njih je vozaču stavio nož pod vrat, a zatim ga istjerao iz automobila.

Gradiška policija uhapsila je tridesetosmogodišnjeg Adema Muharemovića i dvadesetčetvorogodišnjeg Osmana Dženanovića iz Bosnske Gradiške zbog krivičnih djela razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

U Policiji RS rečeno da su ova lica juče oko 5.30 sati u ugostiteljskom objektu “Slobin ranč” u mjestu Brestovčina, općina Bosanska Gradiška, zamolili jednog gosta da ih svojim putničkim automobilom “mercedes” poveze do mjesta Žaravica. Tokom vožnje jedan od njih je vozaču stavio nož pod vrat, a zatim ga u ulici Miroslava Antića u Bosanskoj Gradišci istjerao iz automobila, kojim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Nakon što je oštećeni prijavio ovaj slučaj pripadnici Policijske stanice iz Gradiške su u navedenoj ulici pronašli napušten putnički automobil “mercedes” sa oštećenjima prednjeg vjetrobanskog stakla, poklopca motora i prednjeg veznog lima, od udarca u betonski stub.

U toku je kriminalistička obrada Muharemovića i Dženanovića, koji će tokom dana biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.