Ministar Rasim Demiri na trgu “Skenderbeg” u Prištini: Posebno ćemo podržati sve one koji se bave proizvodnjom i na taj način smanjuju uvoz

U petak, 15. decembra, ministar za regionalni razvoj, gospodin Rasim Demiri zajedno sa svojim saradnicima prisutvovao je na otvaranju zimskog sajma na trgu “Skenderbeu” u Prištini.

Ministar Rasim Demiri održao je danas govor na otvaranju Zimskog sajma koji se održava od 15. do 17. decembra kao tradicionalna manifestacija koju organizuju pet regionalnih razvojnih agencija a koje finansira EU projekat “Podrška za regionalni i ekonomski razvoj” pod upravom Kancelarije Evropske unije na Kosovu, uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja.

Ministar je istakao da je podrška malih i srednjih preduzeća, posebno onih koja smanjuju uvozne proizvode, jedan od najvažnijih ciljeva Ministarstva regionalnog razvoja.

“Poštovani gosti i svi ovdje koji ste danas prisutni, kao ministar za regionalni razvoj jako sam sretan što sam ovdje međiu vama i među 60-oro biznismena koji su ovdje došli da izlože svoje proizvode u jednoj prijatnoj i prazničnoj atmosferi. Zadovoljstvo je veće kad vidim da je sve što ste danas ovdje izložili lično vaše, to su vaši domaći proizvodi i od njih boljih nema. Podrška malim i stednjim biznisima a posebno onima koji se bave proizvodnjom i na taj način smanjuju uvoz, jedan od ciljeva ministarstva regionalnog razvoja”, rekao je ministar za regionalni razvoj, Rasim Demiri.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana