Ministar Rasim Demiri prezentovao organizaciju i funkcionalizaciju Ministarstva za Regionalni Razvoj

Jučer je u prostorijama ministarstva predstavljena prezentacija organizacije i funkcionalizacije Ministarstva za Regionalni Razvoj Republike Kosova.

Organizacija i funkcionalizacija Ministarstva za Regionalni Razvoj bila je tema sastanka na kome je prisustvovao ministar Rasim Demiri, zamjenici ministra, Magbule Shkodra i Esad Raci, sekretar, Besim Kamberaj, članovi kabineta kao i civilni staf ministarstva.

Sastanak je otvorio ministar Demiri pozdravljajući svoje zamjenike, sekretara i sve ostale službenike ministarstva.

U svom obraćanju ministar Demiri je naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu biti od velikog značaja za Kosovo jer će preko subvencija, kapitalnih projekata, grantova i ostale programe, direktno uticati na poboljšanje života građana naše zemlje. Još jednom je ministar Demiri naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu biti jedno od najboljih jer će ga voditi stručni, mladi i sposobni ljudi koji će svojim radom dokazati da je ovo novoformirano ministarstvo bilo potrebno Kosovu.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

“Vodićemo računa o svakom građaninu Kosova kada su u pitanju porodični biznisi, mala i srednja preduzeća i ostale djelatnosti. Blagovremeno ćemo obavještavati građane o svakom našem konkursu kako bi na vrijeme mogli da prikupe potrebnu dokumentaciju i aplicirali za određeni projekat. Ministarstvo za Regionalni Razvoj će pružiti šansu svakome koji ima mogućnosti da se bavi nekim biznisom”, rekao je ministar Demiri.

Detaljni plan rada, nadležnosti i komeptencije ministarsva, prisutnima je prezentovao sekretar u mnistarstvu za Regionalni Razvoji, Besim Kamberi.

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana